Economia germană a accelerat, dar aşteptările investitorilor scad. Din Ungaria vin temeri de recesiune

Postat la 25 mai 2016 192 afişări

Economia germană a accelerat, dar aşteptările investitorilor scad. Din Ungaria vin temeri de recesiune

Moralul investitorilor germani a scăzut brusc în luna mai, după un avans în aprilie, din cauza unor incertitudini precum ieşirea Marii Britanii din UE, cu toate că economia germană a accelerat la începutul acestui an, ajutată de cererea internă robustă şi de investiţiile în construcţii.

Economia germană este principala piaţă pentru exportatorii români. Mai aproape de România, în Ungaria cresc temerile că eco­nomia se îndreaptă spre rece­siune după ce în primul trimestru această ţară a înregistrat cea mai slabă evoluţie economică din EU.

Între timp, guvernul de la Budapesta a lăsat să se înţeleagă că intenţionează să majoreze de anul viitor salariul minim pe economie cu 26%, potrivit presei locale.

În ceea ce priveşte Germania, barometrul ZEW care măsoară încrederea în economie a actorilor de pe piaţă a scăzut în luna mai la 6,4 puncte după ce în aprilie ajunsese la 11,2 puncte, scrie Le Figaro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/economia-germana-a-accelerat-dar-asteptarile-investitorilor-scad-din-ungaria-vin-temeri-de-recesiune-15374678
15374678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.