Economia europeană a încheiat cel mai prost trimestru de la falimentul Lehman Brothers

Postat la 12 februarie 2013 47 afişări

Economia europeană a trecut prin cel mai prost trimestru de la falimentul Lehman Brothers încoace, impactul crizei datoriilor de stat fiind mai vizibil ca oricând în ultimele trei luni ale anului trecut, cu cea mai puternică scădere a producţiei economice din ultimii 4 ani, potrivit Bloomberg.

Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a scăzut cu 0,4% în trimestrul al patrulea din 2012 faţă de perioada iulie-septembrie, potrivit estimărilor înaintate de analiştii contactaţi de Bloomberg.

Dacă va fi confirmată de datele oficiale aşteptate în următoarele zile de la Eurostat, scăderea ar fi cea mai abruptă din primul trimestru al anului 2009, când PIB-ul zonei euro s-a redus cu 2,8% în urma efectelor crizei financiare, propagată la nivel mondial în septembrie 2008 de falimentul băncii americane Lehman Brothers.

Deşi măsurile anticriză adoptate la nivelul UE au redus dobânzile la care se împrumută ţări precum Grecia şi Spania, aflate la epicentrul turbulenţelor din zona euro, cel puţin şapte din cele 17 state ale blocului monetar sunt în recesiune, iar numărul şomerilor depăşeşte 18,7 milioane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Economie,
Europa,
faliment,
Lehman Brothers
/actualitate/economia-europeana-a-incheiat-cel-mai-prost-trimestru-de-la-falimentul-lehman-brothers-10556959
10556959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.