Ecaterina Andronescu: Simularea examenelor pentru elevi este absolut necesară

Postat la 11 martie 2019 111 afişări

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, în Parlament, că simularea examenelor, criticată în spaţiul public, este necesară pentru a nu mai avea situaţii precum cele din anii trecuţi, în care mulţi elevi nu au promovat examenele de evaluare sau de Bacalaureat.

Ecaterina Andronescu: Simularea examenelor pentru elevi este absolut necesară

"Simularea examenelor pe care foarte mulţi dintre dvs aţi criticat-o cred că este absolut necesară, pentru că nu putem să mai acceptăm situaţiile cu care ne-am confruntat în anii trecuţi, situaţii în care un număr important de elevi nu trec măcar cu nota 5 examenul de evaluare sau nu trec examenul de Bacalaureat. De aceea, întorcându-ne la lege, am impus pregătirea elevilor prin ceea ce am numit pregătire remedială prevăzută de lege, pentru că legea spune 75% din activitatea didactică este destinată predării şi evaluării, restul de 25% din orele prevăzute în program sunt alocate pentru pregătirea remedială pentru consolidarea cunoştiinţelor", a declarat Andronescu.

 

Aceasta a spus că învăţământul dual este calea de urmat pentru întreg învăţământul profesional.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
examene,
elevi,
ecaterina andronescu,
simulare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.