Creşterea economică europeană, expusă riscului în lipsa fondurilor necesare pentru a stimula inovaţia

Postat la 11 martie 2019 30 afişări

La treizeci de ani de la colapsul regimurilor comuniste, creşterea economică europeană este expusă riscului în lipsa fondurilor necesare pentru a stimula inovaţia, relatează Bloomberg.

Creşterea economică europeană, expusă riscului în lipsa fondurilor necesare pentru a stimula inovaţia

Într-un complex mic, într-un cartier aflat de-a lungul Dunării din centrul oraşului Belgrad, Strawberry Energy asamblează „Smart Park Bench”, o structură din lemn şi oţel cu staţii de încărcare pentru telefonul mobil şi Wi-Fi alimentat de la un panou solar. Această inovaţie prinde la public, însă nu cel din ţara de origine. Startup-ul cu 15 persoane este înregistrat în Marea Britanie, unde a obţinut investiţii, în Londra fiind mai multe produse ale companiei decât în întreaga regiune balcanică.

 

Treizeci de ani după ce comunismul a căzut în Europa de Est, eforturile unor astfel de companii demonstrează drumul lung pe care ţările şi economiile trebuie să îl parcurgă pentru a-şi atinge adevăratul potenţial.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inovatie,
crestere economica,
fonduri,
risc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.