PSD ameninţă cu scandal la nivel european dacă Kovesi va fi desemnată procuror şef european

Postat la 10 martie 2019 10276 afişări

Deputatul PSD Gabriela Zoană a transmis duminică că Laura Codruţa Kovesi nu poate fi numită procuror şef european pentru că ”este cercetat penal în 19 dosare, iar vicierea desemnării ar declanşa un scandal la nivel european, pentru că nu ar întruni condiţiile profesionale cerute de regulament”.

PSD ameninţă cu scandal la nivel european dacă Kovesi va fi desemnată procuror şef european

"Graba celor care vor să o impună pe Kovesi ca procuror şef european până la alegerile parlamentare din luna mai ascunde interese obscure, care se doresc a fi atinse prin încălcarea oricăror reguli statutare, profesionale şi morale. Din acest punct de vedere, mă simt datoare să amintesc tuturor, inclusiv susţinătorilor d-nei Kovesi, faptul că, o procedură viciată de desemnare a procurorului şef european, va declanşa un scandal la nivel european, mai ales în contextul în care unul dintre candidaţi nu întruneşte condiţiile profesionale cerute de regulament.

În aceste condiţii, ceea ce riscă România, în cazul numirii acesteia în funcţia de procuror şef european, este o imagine negativă pe termen lung, cu atât mai mult cu cât candidatul român este cercetat penal în 19 dosare, a transmis deputatul PSD Gabriela Zoană, conform unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Aceasta a explicat că faptul că Kovesi este cercetată penal va afecta imaginea Uniunii Europene şi că aceasta este cercetată penal pentru fapte ce ar fi trebuit să o califice pentru postul de procuror şef european.

"De ce nu poate să fie numită Koveşi procuror şef european.Un procuror şef european cercetat penal pentru fapte comise în ţara sa pentru încălcarea atribuţiilor care ar fi trebuit să îl califice pentru acea poziţie, va reprezenta o lovitură de imagine şi pentru Uniunea Europeană în general şi va genera o creştere a euroscepticismului în ţările europene.

Din acest motiv, am considerat de la început o greşeală numirea procurorului şef pe criterii politice. Liderii europeni ne demonstrează încă o dată că ce este permis în Europa este interzis în România, ceea ce mă obligă să condamn din nou dublul limbaj folosit la cel mai înalt nivel european", a explicat aceasta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.