După zeci de ani aşteptare, Valea Slănicului va fi conectată la reţeaua de gaze în mai puţin de trei ani, cu bani europeni

Autor: Daniel Lazar Postat la 27 decembrie 2022 34 afişări

După zeci de ani aşteptare, Valea Slănicului va fi conectată la reţeaua de gaze în mai puţin de trei ani, cu bani europeni

8041 de gospodării şi 118 instituţii publice din 9 localităţi din judeţul Prahova, situate pe Valea Slănicului, vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale, printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 150.989.246,42 lei, iar perioada de implementare este de 29 de luni. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Introducerea gazelor pe Valea Slănicului va demara după zeci de ani de aşteptare pentru locuitorii din comunele Cocorăştii Mislii, Vâlcăneşti, Cosminele, Dumbrăveşti, Vărbilău, Aluniş, Ştefeşti, Bertea şi oraşul Slănic, aici urmând a se înfiinţa o reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale.

“Avem proiecte şi studii de înfiinţare şi extindere reţele de gaze şi pentru alte localităţi prahovene. Nu vom rata nicio oportunitate de finanţare pentru lucrările majore de infrastructură care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii prahovenilor şi care aduc dezvoltare economică”, a precizat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.