După Grecia, încă o ţară este mistuită de incendii devastatoare: 15 oameni au murit, mii de persoane au fost evacuate

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 iulie 2023 720 afişări

După Grecia, încă o ţară este mistuită de incendii devastatoare: 15 oameni au murit, mii de persoane au fost evacuate

Cel puţin 15 oameni au murit şi mii de persoane au fost evacuate în urma incendiilor de vegetaţie izbucnite în Algeria, a anunţat Ministerul algerian de Interne, potrivit BBC.

Luni au fost înregistrate 97 de incendii de vegetaţie în 16 provincii, care au afectat păduri şi terenuri agricole. Aproximativ 7.500 de pompieri încearcă să ţină incendiile sub control, au declarat autorităţile.

15 oameni au murit şi 26 au fost răniţi. De asemenea, 1.500 de persoane au fost evacuate din casele lor.

Incendiile au izbucnit în timpul unui val de căldură fără precedent. Nordul Algeriei s-a confruntat în ultimele zile cu temperaturi record, de până la 48C.

Oficiul de Meteorologie al Algeriei a avertizat că este posibil ca temperaturile foarte ridicate să continue până la sfârşitul lunii în nordul ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incendii,
algeria,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.