După furtuna de pe Bursa de la Bucureşti, ASF începe vânătoarea celor care au dus la prăbuşirea pieţei: A lansat o analiză pe tranzacţiile derulate miercuri, 19 decembrie

Postat la 21 decembrie 2018 170 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început o analiză a tranzacţiilor derulate în data de 19 decembrie 2018 pe piaţa reglementată administrată de BVB, cu privire la posibilitatea existenţei unor elemente care intră sub incidenţa abuzului pe piaţă, informează instituţia.

După furtuna de pe Bursa de la Bucureşti, ASF începe vânătoarea celor care au dus la prăbuşirea pieţei: A lansat o analiză pe tranzacţiile derulate miercuri, 19 decembrie

Abuzul de piaţă este reglementat de Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.

 

În situaţia în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adoptă măsuri care pot fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora.

 

Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informaţiilor publice, acestea au fost aduse la cunoştinţa publicului.

 

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
piata,
analiza,
derulare,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.