După Europa de Est, Astra Asigurări vizează şi pieţele din America Latină

Autor: Anelis Baciu Postat la 07 februarie 2013 19 afişări

Astra, compania de asigurări controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, a anunţat că îşi va extinde operaţiunile internaţionale prin intrarea pe pieţele din America Latină, prima ţară vizată fiind Ecuador. Compania nu va deschide propriu zis o sucursală în această ţară, urmând să vândă poliţe de asigurare prin intermediul unor parteneriate cu brokeri locali.

Astra, compania de asigurări controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, a anunţat că îşi va extinde operaţiunile internaţionale prin intrarea pe pieţele din America Latină, prima ţară vizată fiind Ecuador. Compania nu va deschide propriu zis o sucursală în această ţară, urmând să vândă poliţe de asigurare prin intermediul unor parteneriate cu brokeri locali. Următoarele pieţe vizate în regiune sunt Peru, Columbia şi Bolivia. Astra a primit calificativul AA+ de la agenţia de evaluare financiară Pacific Credit Rating. "Vom subscrie în prima parte a anului 2013 din România, iar liniile de business vor fi property, riscuri catastrofale, aviatice şi maritime. Intenţionăm de asemenea să ne extindem şi în alte ţări din America Latină (Peru, Columbia, Bolivia) în următorii doi ani", a declarat Alin Bucşa (foto), preşedintele directoratului Astra. Compania a început un proces de extindere pe pieţele externe în 2010, prin deschiderea unei sucursale în Ungaria. La finalul anului trecut, Astra a deschis o sucursală şi în Slovacia. Totodată, compania operează şi pe piaţa germană, unde deţine un birou de vânzări. Valoarea investiţiilor în sucursalele Astra deschise în afara ţării se ridică la peste opt milioane de euro.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Astra Asigurări,
America Latină
/actualitate/dupa-europa-de-est-astra-asigurari-vizeaza-si-pietele-din-america-latina-10549398
10549398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.