După Elveţia, şi Germania vrea limitarea remuneraţiilor „exorbitante“ ale şefilor de companii

Autor: Ioana Nita, Bogdan Cojocaru Postat la 14 martie 2013 11 afişări

Coaliţia de guvernământ din Ger­mania intenţionează să dea prin lege investitorilor un control mai mare asupra plăţilor executivilor, aceasta fiind cea mai recentă iniţiativă luată de politicienii europeni ca răspuns la ne­mulţumirea populaţiei în privinţa bonu­surilor pe care le consideră prea gene­roase primite de directorii de companii, scrie The Wall Street Journal.

După Elveţia, şi Germania vrea limitarea remuneraţiilor „exorbitante“ ale şefilor de companii

Coaliţia de guvernământ din Ger­mania intenţionează să dea prin lege investitorilor un control mai mare asupra plăţilor executivilor, aceasta fiind cea mai recentă iniţiativă luată de politicienii europeni ca răspuns la ne­mulţumirea populaţiei în privinţa bonu­surilor pe care le consideră prea gene­roase primite de directorii de companii, scrie The Wall  Street Journal. Măsura vine după ce elveţienii au votat printr-un referendum organizat duminică pentru limitarea salariilor şi bonusurilor acordate şefilor de companii şi după ce liderii UE au convenit ca bonusurile bancherilor să fie limitate la maxim dublul salariului fix, dacă aceasta este acceptată de acţionari. Iniţiativa politicienilor germani ar reprezenta extinderea controlului sala­rial în Europa deoarece în Germania îşi au sediul central unele dintre cele mai mari companii de pe continent, precum producătorul auto Volkswagen, cel mai mare din Europa, gigantul industrial Siemens şi Deutsche Bank, cea mai mare bancă europeană. „Vom încerca să impunem transparenţă şi să regle­mentăm sistemul de acordare a bo­nusurilor şi compensaţiilor pentru ca acestea să nu ajungă la sume exor­bitante“, a declarat Michael Grosse-Broemer, politician în cadrul coaliţiei de centru-dreapta conduse de cancelarul Angela Merkel. El a adăugat că remuneraţia executivilor ar trebui să fie limitată pentru a fi „acceptată de societate“.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-elvetia-si-germania-vrea-limitarea-remuneratiilor-exorbitante-ale-sefilor-de-companii-10666764
10666764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.