După Elon Musk, miliardarul Jeff Bezos vine cu unul dintre cele mai ambiţioase planuri de cucerire a spaţiului: „Trebuie să mergem pe lună şi de data asta să rămânem acolo”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 mai 2018 153 afişări

După Elon Musk, miliardarul Jeff Bezos vine cu unul dintre cele mai ambiţioase planuri de cucerire a spaţiului: „Trebuie să mergem pe lună şi de data asta să rămânem acolo”

Fondatorul şi CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, şi-a exprimat intenţia de a folosi start-up-ul de rachete pe care îl deţine pentru a dezvolta vehicule robotizate şi chiar habitate umane pe suprafaţa Lunii, chiar dacă astfel de proiecte nu primesc sprijin financiar din partea Guvernului american, potrivit Wall Street Journal.

În cadrul unei conferinţe de săptămâna aceasta, Bezos şi-a prezentat viziunea cu privire la explorarea Lunii şi poate chiar o posibilă stabilire pe suprafaţa astrului.

Cel mai bogat om din lume consideră că acest lucru ar putea fi o soluţie pentru supravieţuirea umanităţii pe termen lung. „Nu este ceva ce alegem să facem, este ceva ce trebuie să facem”.

Fără a divulga mai multe detalii cu privire la noua generaţie de rachete spaţiale pe care vrea să le creeze, Bezos a susţinut accelerarea călătoriilor spaţiale din partea mediului privat.

El crede că generaţiile viitoare nu vor putea să supravieţuiască pe Pământ fără a se extinde în alte părţi ale sistemului solar.

Fără a se stabili şi în spaţiu, societăţile lumii „vor trebui să se oprească din creştere” din cauza limitărilor mediului înconjurător. „Nu este viitorul pe care îl vreau pentru nepotul meu sau pentru nepotul nepotului meu”.

„Trebuie să mergem pe lună şi de data asta să rămânem acolo”, spune Jeff Bezos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spatiu,
miliardar,
planuri,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.