După ce a devenit una dintre primele ţări care au învins coronavirusul, Noua Zeelandă se confruntă acum cu o nouă problemă

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 11 iunie 2020 661 afişări

După ce a devenit una dintre primele ţări care au învins coronavirusul, Noua Zeelandă se confruntă acum cu o nouă problemă

Măsurile de distanţare socială au oprit în totalitate ritmul de creştere al infecţiilor cu coronavirus din Noua Zeelandă, însă autorităţile se confruntă acum cu o nouă problemă: găinile sălbatice s-au înmulţit tot mai mult în perioada de carantină şi ameninţă acum întreaga zonă de vest a capitalei Auckland, potrivit The Guardian.

Locuitorii suburbiei Titirangi, cu o populaţie de sub 4.000 de oameni, s-au trezit după perioada de carantină cu un scenariu pe care îl credeau de mult timp uitat. Găinile sălbatice, pe care autorităţile au încercat să le prindă de aproape un an, s-au înmulţit extrem de repede în ultimele luni.

Un rezident al suburbiei, care a declarat pentru The Guardian că a văzut „aproximativ 15” păsări la o distanţă de 50 de metri de domiciliu, susţine că problema a început încă din 2008, când un locuitor a eliberat două găini domestice care, ulterior, „au scăpat de sub control”. În 2019, numărul total al păsărilor ajunsese la 250.

În prezent, sute de localnici sunt deranjaţi de cotcodăcitul găinilor şi de mizeria pe care o lasă în urmă, spunând că scenele par desprinse „dintr-un film de Stephen King”.  În plus, mâncarea lăsată pe jos pentru a hrăni păsările a scos la suprafaţă „şobolani de mărimea unei pisici”.

Există şi cetăţeni care susţin că păsările oferă zonei un aer pitoresc. Acum, numărul total a scăzut până la 20-30 de găini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
problema,
amenintare,
noua zeelanda,
pasari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.