După câte miliarde te opreşti să mai numeri banii? Pentru prima oară, cel mai bogat bărbat şi cea mai bogată femeie din lume sunt ambii din Franţa. Averea lui Bernard Arnault, fondatorul grupului de lux LVMH, a trecut de 200 de miliarde de dolari, în timp ce Francoise Bettencourt, moştenitoarea imperiului L'Oreal, a ajuns la peste 91 mld. dolari

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 05 aprilie 2023 622 afişări

După câte miliarde te opreşti să mai numeri banii? Pentru prima oară, cel mai bogat bărbat şi cea mai bogată femeie din lume sunt ambii din Franţa. Averea lui Bernard Arnault, fondatorul grupului de lux LVMH, a trecut de 200 de miliarde de dolari, în timp ce Francoise Bettencourt,  moştenitoarea imperiului L'Oreal, a ajuns la peste 91 mld. dolari

Averea lui Bernard Arnault, omul din spatele gigantului de lux LVMH, a depăşit pentru prima dată pragul de 200 de miliarde de dolari, atins anterior doar de Elon Musk şi Jeff Bezos. În acelaşi timp, Francoise Bettencourt Meyers, vicepreşedinte al L'Orèal, care este liderul mondial în lumea cosmeticelor, are o avere estimată la nu mai puţin de 91 mld. dolari, scrie Bloomberg.

Arnault, în vârstă de 74 de ani, i-a luat lui Musk titlul de cea mai bogată persoană din lume pentru prima dată în decembrie 2022. Averea sa netă a crescut cu 39 de miliarde de dolari în acest an, în contexul în care cererea pentru produse de lux a rămas solidă.

Preţul acţiunilor LVMH este la un nivel record, beneficiind de faptul că luna trecută a anunţat că va răscumpăra până la 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari) din propriile acţiuni.

Anul trecut, compania a înregistrat vânzări record de 79,2 miliarde de euro, iar veniturile au depăşit 20 de miliarde de euro la Louis Vuitton, care l-a numit pe Pharrell Williams, muzicianul devenit antreprenor, drept noul său designer de îmbrăcăminte pentru bărbaţi în februarie.

Investitorii vor avea ocazia să vadă cât de puternică este cererea pentru produsele Dior şi Tiffany ale LVMH atunci când grupul va raporta vânzările din primul trimestru al lui 2023, la sfârşitul acestei luni.

Mulţi dintre participanţii la un sondaj realizat recent de Bloomberg în rândul birourilor de fuziuni şi achiziţii, al managerilor de fonduri şi al analiştilor se aşteaptă ca grupul lui Arnault să achiziţioneze rivali într-un mediu concurenţial dificil pentru companiile mai mici.

Miliardarul a fost numit cândva „un lup în caşmir” de către un descendent al dinastiei Hermes, după ce a lansat fără succes o ofertă de preluare a grupului de lux concurent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
avere,
grup,
lux,
bernard arnault,
l'oreal,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.