Drulă, la 6 luni de guvernare PSD-PNL-UDMR: Ne îndreptăm cu toată viteză înainte către o catastrofă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 mai 2022 31 afişări

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune, la şase luni de guvernare PSD-PNL-UDMR, că România se îndreaptă „cu toată viteză înainte către o catastrofă”: „Avem o coaliţie a falimentului la butoane, iar rezultatele le văd în fiecare zi românii în indicatori simpli”.

Drulă, la 6 luni de guvernare PSD-PNL-UDMR: Ne îndreptăm cu toată viteză înainte către o catastrofă

„Ne îndreptăm cu toată viteză înainte către o catastrofă. Avem o coaliţie a falimentului la butoane, iar rezultatele le văd în fiecare zi românii în indicatori simpli. Inflaţie record, creştere necontralata a preţurilor, îndatorarea criminală a ţării, rate mai mari, creşteri ale cheltuielilor statului, îngrăşarea clientelei de partid şi sărăcirea românilor”, afirmă Cătălin Drulă.

El afirmă că, pe primele patru luni ale anului, au scăzut investiţiile faţă de anul trecut cu 7%

„Deci investiţiile au scăzut cu 7% în condiţiile în care suntem pe final de program european 2022, este deja an de extensie de la programele operaţionale care erau 2014-2021, acum ar trebui să vină grosul absorbţiei şi ei au făcut, în total, cu 7% mai puţine investiţii. INS, o altă instituţie publică, ne anunţă că a scăzut domeniul infrastructurii cu 11% pe primul trimestru faţă de anul trecut şi dau şi cauza: semnarea cu întârziere a licitaţiilor şi a contractelor publice de lucru. Inflaţia, 13,8% în aprilie, este enorm! Inflaţia este hoţul nevăzut care ia bani din buzunarele românilor, o taxa mascată care se pare că le convine pentru că, prin această inflaţie, statul se hrăneşte, TVA se aplică pe o baza mai mare şi se pot roţi banii în clientela de partid”, a adăugat Drulă.

Liderul interimar al USR critică şi faptul că au crescut ratele dobânzilor.

„ROBOR a ajuns la 5,9% la sfârşitul lunii mai, asta înseamnă că o rată de 1.300 de lei a devenit acum una de 1.500 de lei. Ne împrumutăm pe pieţele de capital la cea mai mare dobânda din ultimele două decenii, de 20 de ani nu ne-am împrumutat la 8,1% la împrumuturi pe termen lung. Este cea mai mare rată a dobânzii din Uniunea Europeană. Din 27 de state membre, ne împrumutăm la cea mai mare rată a dobânzii, 1.000 de euro pe secundă. Preţul combustibililor, peste 9 lei, datoria publică a României a depăşit în premieră 50% din PIB, cheltuielile statului cresc, avem un raport detaliat pe care îl vom arată şi dumneavoastră, presei, cu contraperformantele acestui guvern al falimentului în primele şase luni de activitate. Este foarte grav şi nu vreau să sperii oamenii, este departe de mine gândul de a induce panică, dar este foarte important să tragem un semnal de alarmă acum, cât se mai poate. Acum încă se pot lua măsuri, se pot lua măsuri înainte că, peste un an sau doi, să ajungem în scenariul grec de acum 10 ani pentru că asta se întâmplă – nu mai poate fi finanţată datoria României, la 4 lei pe care îi cheltuim din banii pe care îi strângem la buget, mai împrumutăm un leu şi încă un leu, al doilea din cei împrumutaţi merge către datoriile din trecut”, mai spune Cătălin Drulă.

De asemenea, Drulă afirmă despre premierul Nicolae Ciucă, lider al PNL, că „nu înţelege deloc economie”.

„Nu se poate susţine asta, vom ajunge într-un scenariu de ajustare brutală şi de ce ajungem aici? Pentru că premierul Ciucă nu înţelege absolut deloc economie, este doar un executant pus acolo de Iohannis, arhitectul acestei coaliţii dezastruoase, omul care a dat afară USR de la guvernare, USR care a făcut PNRR, care a guvernat profesionist, a fost dat afară că să aducă PSD la guvernare. Este Ciolacu acolo, lui Ciolacu nu-i pasă. Eu sunt convins, şi am lansat şi public această provocare, nu va prelua, nu va avea curajul să preia guvernarea la rotativă peste un an, în mai la anul ar trebui să preia guvernarea, pentru că ştie ce dezastru lasă în urmă. Se pregătesc să dea tunul, tunul pentru ei, tunul pentru clientela de partid şi să fugă. După noi, potopul! Asta este modelul de guvernare PSD pe care l-am tot văzut în ultimii 20-30 de ani, ce este cel mai grav acum este că se face cu un PNL care a devenit cârpă lor de şters pe picioare.Acesta este bilanţul real al guvernării, indiferent despre ce vor anunţa”, conchide Cătălin Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
guvernare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.