DRAMATIC: În România, abandonul şcolar este de două ori mai mare decât media europeană

Postat la 05 decembrie 2017 75 afişări

Rata abandonului şcolar este, în România, aproape de două ori mai mare decât media europeană, iar elevii au un nivel scăzut de cunoştinţe la matematică, ştiinţe şi citire, potrivit datelor prezentate, marţi, de Reprezentanţa Comisiei Europene, care a lansat „Monitorul educaţiei şi formării 2017”.

DRAMATIC: În România, abandonul şcolar este de două ori mai mare decât media europeană

Potrivit raportului întocmit de Comisia Europeană, rata de părăsire timpurie a şcolii a crescut în România, în 2016, la 18,5% , faţă de 17,3% cât era în anul 2013 şi aproape s-a dublat faţă de media europeană unde procentajul este de 10%.

„Monitorul educaţiei şi formării 2017” mai arată că ponderea absolvenţilor de studii superioare este de doar 25,6%, în condiţiile în care în Uniunea Europeană, rata de promovare a unei instituţii de invăţănânt universitar este de peste 39%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.