Unul dintre cele mai mari diamante din lume, "Peace Diamond", vândut la licitaţie pentru 6,5 milioane dolari. Cui vor reveni banii: "Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva"

Postat la 05 decembrie 2017 54 afişări

Unul dintre cele mai mari diamante brute din lume a fost vândut pentru 6,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată luni, la New York, iar banii vor fi folosiţi în proiecte de dezvoltare derulate în Sierra Leone, transmite Reuters.

Unul dintre cele mai mari diamante din lume, "Peace Diamond", vândut la licitaţie pentru 6,5 milioane dolari. Cui vor reveni banii: "Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva"

Piatra preţioasă de 709 carate, numită "Peace Diamond" ("diamantul păcii", n.r.), a fost scoasă la vânzare de guvernul din Sierra Leone, ţară în care a fost descoperită, şi cumpărată de bijutierul britanic Laurence Graff, a declarat Martin Rapaport, preşedintele Rapaport Group, o reţea de companii de diamante care a coordonat licitaţia.

"Sută la sută din valoarea acestui diamant, din valoarea de licitaţie a acestuia, va reveni guvernului şi poporului statului Sierra Leone. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva", a spus Rapaport.

Diamantul a fost descoperit în luna martie, în Kono, o regiune din estul statului Sierra Leone, de un preot creştin, care l-a oferit guvernului pentru a se ocupa de licitaţie.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.