Dragoş Geleţu: ”Logistica este un domeniu ce ar putea fi asimilat unui barometru economic”

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 15 octombrie 2014 102 afişări

Numărul tirurilor de pe şosele este un bun indiciu pentru nivelul consumului. Pentru mersul economiei în general. Logisticienii au continuat să investească şi anul acesta zeci de milioane de euro, piaţa şi-a tendinţa ascendentă, dar motorul care sporeşte afacerile în logistică este mai degrabă exportul. Pentru a se dovedi o pârghie de creştere economică, logistica are nevoie de investiţii în infrastructură, specialişti şi stabilitate.

Dragoş Geleţu: ”Logistica este un domeniu ce ar putea fi asimilat unui barometru economic”

”Logistica este un domeniu ce ar putea fi asimilat unui barometru economic, atât pe domenii de activitate cât şi la nivel macro”, spune Dragoş Geleţu, managing director la KLG Europe Logistics România. Companiile de logistică, explică el, sunt permanent în contact cu dinamica şi tendinţele din variate sectoare economice, fie creşterea sau căderea unor pieţe; ”de aceea, în industria noastră nu se poate vorbi de inerţie. Şi tot de aceea, şi în 2014, piaţa de logistică va înregistra o creştere similară celei din 2013, când plusul a fost de 9%”, afirmă Geleţu. Şi chiar dacă economia nu înregistrează plusuri, reprezentantul KLG indică o tendinţă care reprezintă încă un argument în susţinerea cresterii din acest an: externalizarea serviciilor de logistica. ”Practic, tot mai multe companii au înţeles că o echipă externă de specialişti în logistică nu mai reprezintă un cost ci un beneficiu”, spune reprezentantul KLG. Compania se aşteaptă ca anul aceasta să înregistreze un plus de 10% faţă de rezultatele anului trecut, când afacerile s-au plasat la 21 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
logistica,
KLG,
Dragos Geletu
/actualitate/dragos-geletu-logistica-este-un-domeniu-ce-ar-putea-fi-asimilat-unui-barometru-economic-13388536
13388536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.