Şase persoane suspectate de terorism au fost arestate în Marea Britanie

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 octombrie 2014 49 afişări

Şase persoane au fost arestate în Marea Britanie în cadrul unei anchete privind activităţi "teroriste" asociate conflictului din Siria, anunţă autorităţile britanice.

Arestările au fost efectuate în cadrul unor operaţiuni în Portsmouth (sud), Farnborough (centru) şi Greenwich, în apropiere de Londra.

Autorităţile au dat asigurări că "nu existau ameninţări imediate asupra populaţiei".

Doi bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani sunt suspectaţi de pregătirea unui atac terorist, iar un bărbat de 57 de ani şi o femeie de 48 de ani sunt acuzaţi de tăinuire de informaţii privind activităţi teroriste.

Potrivit agenţiei Press Association, o locuinţă din Portsmouth percheziţionată aparţine familiei lui Ifthekar Jaman, un britanic ucis în 2013 în Siria, unde lupta împotriva serviciilor de securitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SECURITATE,
/actualitate/sase-persoane-suspectate-de-terorism-au-fost-arestate-in-marea-britanie-13386256
13386256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.