OTE, Vodafone şi Wind Hellas vor plăti Greciei 381 milioane de euro pentru folosirea unor frecvenţe radio

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 14 octombrie 2014 40 afişări

OTE, Vodafone şi Wind Hellas au obţinut dreptul de folosire a unor frecvenţe radio pe 15 ani, în Grecia, pentru 381 de milioane de euro, preţul minim stabilit în cadrul licitaţiei.

Cele trei companii au drept de folosire a frecvenţelor în benzile de 800 şi 2.600 MHz până în 2029, a declarat un reprezentant al Comisiei pentru Telecomunicaţii şi Poştă.

O treime din suma de 381 de milioane euro va fi plătită în numerar în acest an, iar restul va fi achitat în februarie sau în tranşe anuale în următorii doi ani.

Vânzarea drepturilor de folosire a frecvenţelor face parte dintr-un plan de privatizare convenit împreună cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Guvernul de la Atena vizează strângerea unei sume în valoare de 1,5 miliarde de euro din retragerea statului din acţionariatul unor companii. Până în prezent, guvernul a ratat obiectivele privind privatizările, în principal din cauza lipsei investitorilor şi a unor probleme de reglementare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OTE,
GRECIA,
VODAFONE
/actualitate/ote-vodafone-si-wind-hellas-vor-plati-greciei-381-milioane-de-euro-pentru-folosirea-unor-frecvente-radio-13382837
13382837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.