Dragnea şi guvernul au primit LOVITURA de graţie: EXPLOZIE fără precedent în această dimineaţă. Sute de mii de români sunt furibunzi

Postat la 19 octombrie 2018 3967 afişări

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut puternic vineri la 3,28% de la 3,17% joi, nivel la care a stagnat trei zile, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României - BNR.

Dragnea şi guvernul au primit LOVITURA de graţie: EXPLOZIE fără precedent în această dimineaţă. Sute de mii de români sunt furibunzi

Acesta este cel mai ridicat nivel din ultimele aproape două luni. Indicele ROBOR a mai atins un nivel apropiat la 27 august, când a fost 3,27%, iar atunci era în scădere de la 3,30% la data de 24 august.

În plus, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut vineri la 3,50%, de la 3,44% joi. Acesta este cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august până în prezent. La data de 6 august, ROBOR-ul la 6 luni era de 3,49%, în creştere de la 3,53% la data de 3 august.

 

De asemenea, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut vineri la 3,57%, de la 3,51% joi, nemaifiind la acest nivel din data de 30 iulie.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.