Erdogan a scos un ultim as din mânecă: Mutarea prin care vrea să scoată Turcia din haosul fără precedent

Postat la 18 octombrie 2018 86 afişări

Turcia a revenit pe pieţele internaţionale de obligaţiuni după ce a primit oferte în valoare de 6 miliarde de dolari pentru o emisiune de obligaţiuni în dolari cu scadenţa la cinci ani de două miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Erdogan a scos un ultim as din mânecă: Mutarea prin care vrea să scoată Turcia din haosul fără precedent

Acest lucru înseamnă că firmele şi băncile ţării au un acces mai facil la pieţele internaţionale de capital, putându-se finanţa la dobânzi mai bune.

 

Emisiunea de obligaţiuni vine în condiţiile în care sentimentul faţă de această ţară este în curs de îmbunătăţire după o vară plină de probleme. Investitorii americani au constituit cel mai mare grup de cumpărători, reprezentând 60% din total, urmaţi de cei britanici. Investitorii turci au reprezentat 5%, potrivit Financial Times.

 

Ţara se luptă să-şi consolideze poziţia în ceea ce priveşte finanţarea externă pe fondul unei crize monetare dramatice în care lira s-a depreciat cu 40% faţă de dolar de la începutul anului. 

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.