Ministerul Sănătăţii a depus un proiect de finanţare europeană pentru tratamentul pacienţilor cu HIV

Postat la 18 octombrie 2018 52 afişări

Ministerul Sănătăţii a trimis joi, Ministerului Fondurilor Europene, o cerere de finanţare pentru tratamentul pacienţilor cu cu HIV/ SIDA. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 227 milioane euro, se arată într-un comunicat de presă trimis de Minister.

Ministerul Sănătăţii a depus un proiect de finanţare europeană pentru tratamentul pacienţilor cu HIV

Proiectul vizează solicitarea de rambursare a sumelor plătite de Ministerul Sănătăţii prin Programul naţional de prevenire, supraveghere şi control al bolnavilor cu infecţie HIV/SIDA, în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2018, destinate acoperirii tratamentului pentru bolnavii cu infecţie HIV/SIDA.

“Această finanţare va aduce o contribuţie majoră la degrevarea bugetului de stat. Continuăm astfel seria de proiecte depuse de Ministerul Sănătăţii prin care sistemul de sănătate va beneficia de fonduri nerambursabile. Luna trecută, în Cadrul Programului Operaţional Regional, s-au depus proiecte în valoare de aproximativ 261 milioane euro pentru dotarea cu echipamente medicale a unităţilor sanitare din România. Vom folosi toate oportunităţile financiare oferite de Comisia Europeana care pot determina îmbunătăţiri ale sistemului de sănătate”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.