DP WORLD Constanţa semnează reînnoirea contractului de concesiune cu APMC

Postat la 04 februarie 2019 72 afişări

DP World Constanta a semnat reinnoirea contractului de concesiune pana in anul 2049 cu Administratia Porturilor Maritime Constanta.

DP WORLD Constanţa semnează reînnoirea contractului de concesiune cu APMC

Contractul de concesiune a fost initial semnat de catre DP World Constanta in anul 2003, iar terminalul a devenit operational in Aprilie 2004. Anual, compania a obtinut, atat din partea administratiei portului cat si din partea Camerei de Comert Constanta, titlul de cel mai bun operator portuar.

 

Extinderea prezentului contract creeaza premisele ca DP World sa mentina, opereze si sa continue sa dezvolte terminalul de containere din portul Constanta Sud.

 

„Extinderea prezentului contract creează premisele ca DP World să menţină, opereze şi să continue să dezvolte terminalul de containere din portul Constanţa Sud. Terminalul deserveşte atât piaţa locală şi teritoriul învecinat cu ramificaţii către Europa Centrală, cât şi Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia si Moldova, prin conexiuni directe cu nave tip feeder. Poziţia geografică s-a dovedit a fi una ideală ca centru de tranzit pentru mărfurile din regiunea extinsă a Mării Negre”, se arată în comunicatul companiei.

 

 

DP World Constanţa oferă importatorilor şi exportatorilor din Europa Centrala acces către piaţa asiatică, în contrast cu rutele tradiţionale Nord-Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei. Pentru promovarea acestei rute, operatorul portuar dezvoltă o reţea intermodală dinspre portul Constanta. Capacitatea curentă a terminalului este de 1 mil. TEU, cu potenţial de extindere.

 

DP World, companie din Dubai, este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume şi operatorul Terminalului de containere Constanţa Sud, cel mai mare terminal din zona Mării Negre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
constanta,
contract,
semnare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.