Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu în cazul copiilor intoxicaţi la şcoala din Tâncăbeşti

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 20 februarie 2015 50 afişări

Poliţiştii ilfoveni au deschis un dosar penal in rem în cazul incidentului care s-a produs, miercuri, la Şcoala Generală din Tâncăbeşti, în urma căruia 17 copii şi un profesor au ajuns la spital, intoxicaţi cu monoxid de carbon, potrivit unor oficiali din cadul IPJ Ilfov.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, judiciariştii Poliţiei Staţiunii Snagov au deschis un dosar penal, in rem, pentru neglijenţă în serviciu, după ce, în prima fază a cercetărilor, fusese declanşată o anchetă pentru neluarea de măsuri legale de securitate şi sănătate în muncă.

Până acum, la poliţia din Snagov au fost audiate cadrele didactice ale şcolii. În plus, poliţiştii au stabilit că revizia la cele două centrale termice era făcută, iar echipele Gaz Sud care au verificat, după incident, cele două centrale termice ale unităţii de învăţământ, au anunţat că nu au constatat scurgeri de gaze.

Potrivit oficialilor MAI, analizele medicale la care au fost suspuşi copiii transportaţi la spitalele Grigore Alexandrescu şi Floreasca au relevat că aceştia aveau o concentraţie mare de monoxid de carbon în sânge.

Măsurătorile efectuate în şcoală au semnalat o creştere a valorilor monoxidului de carbon în unele încăperi, inclusiv în clasele în care se aflau copiii şi profesorul cărora li s-a făcut rău.

Iniţial, s-a crezut că elevii au fost intoxicaţi cu vapori de clor, substanţă care fusese folosită la curăţenie în şcoală.

Până la finalizarea verificărilor tehnice şi remedierea situaţiei, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat factorilor responsabili închiderea respectivei unităţi de învăţământ.

Şcoala din Tâncăbeşti va fi redeschisă luni, au mai precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Miercuri dimineaţă, 17 elevi şi un profesor de la Şcoala Generală din Tâncăbeşti, judeţul Ilfov, au fost transportaţi la mai multe spitale din Capitală, după ce au acuzat stări de rău.

SMURD a transportat, în ambulanţe, nouă copii la Spitalul "Grigore Alexandrescu", trei la Elias şi trei la Floreasca, unde a fost adus şi un adult de la aceeaşi şcoală, cu un elicopter SMURD.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI) a transportat alţi doi copii la Spitalul Elias.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov, Rada Dumitru, a declarat pentru MEDIAFAX că se vor lua măsuri după ce poliţiştii care cercetează incidentul vor formula o concluzie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TÂNCĂBEŞTI,
INTOXICAŢIE,
ANCHETĂ
/actualitate/dosar-penal-pentru-neglijenta-in-serviciu-in-cazul-copiilor-intoxicati-la-scoala-din-tancabesti-13860524
13860524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.