Domeniile unde forţa de muncă lipseşte cu desăvârşire, deşi salariile au crescut foarte mult

Postat la 03 octombrie 2018 131 afişări

Pro BCA reuneşte cinci companii producătoare de BCA, cu afaceri cumulate de 160 mil. euro.

Domeniile unde forţa de muncă lipseşte cu desăvârşire, deşi salariile au crescut foarte mult

Instabilitatea politică, lipsa forţei de muncă şi a unui dialog între autorităţi şi patronate sunt principalele provocări cu care se confruntă piaţa locală de BCA, un domeniu a cărui valoare se situează la circa 100 de milioane de euro.

„Instabilitatea şi scandalurile politice sunt principalele riscuri, deoarece generează reticenţă în a investi şi implicit în a construi. Atragerea fondurilor europene funcţionează defectuos, lucrări finanţare din banii europeni sunt foarte puţine“, spune Niculae Duşu, preşedintele Pro BCA, organizaţia patronală a producătorilor de BCA din România.

Pro BCA reuneşte cinci companii producătoare de BCA – Celco, Macon, Elpreco, Somaco Grup Prefabricate şi Xella Ro, cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 160 de milioane de euro şi cu o capacitate totală de producţie de peste 2,5 milioane de metri cubi de BCA. Unele dintre aceste companii produc şi alte materiale de construcţii, în afară de BCA, ceea ce explică de ce afacerile lor cumulate sunt mai mari decât valoarea pieţei de BCA.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.