Diferenţe devastatoare: În timp ce în România durează 14 ore o călătorie cu trenul Bucureşti - Cluj-Napoca, în Spania a fost prezentat astăzi primul tren care merge cu 1.200 de km pe oră

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 octombrie 2018 903 afişări

Diferenţe devastatoare: În timp ce în România durează 14 ore o călătorie cu trenul Bucureşti - Cluj-Napoca, în Spania a fost prezentat astăzi primul tren care merge cu 1.200 de km pe oră

În România, o cursă cu trenul de la Bucureşti la Cluj-Napoca durează în medie 14 ore, distanţa fiind de circa 450 km. În acelaşi timp, în Spania a fost prezentat primul tren care circulă cu o viteză de 1.200 de km pe oră, potrivit Bloomberg.

Hyperloop Transportation Technologies a prezentat miercuri prima capsulă la scară reală, oferind lumii o mostră din ceea ce înseamnă viitorul călătoriilor.

Capsula, cu o lungime de 32 de metri şi o greutate de 5 tone, a fost prezentată în Spania şi va fi mutate în Toulouse, Franţa, pentru modificări suplimentare înainte de a fi utilizată în călătoriile comerciale, a transmis startup-ul din California, cunoscut sub numele de HyperloopTT.

Numit Quintero One, produsul este făcut aproape în întregime din material compozit.

Hyperloop este o tehnologie care a câştigat popularitate după ce miliardarul Elon Musk a introdus-o în spaţiul public în 2013, ceea ce a determinat câteva companii să se alăture în cursa pentru construirea unui sistem de transport public de mare viteză.

Capsula poate transporta pasageri la viteza de 1.200 de kilometric pe oră prin tehnologia tuburilor cu presiune scăzută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj napoca,
tren,
prezentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.