Doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimişi la luptă fără arme

Postat la 25 martie 2020 82028 afişări

Doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimişi la luptă fără arme

Preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eşanu, reclamă slaba dotare cu mijloace de protecţie a personalului medical. Degeaba se scoate armata pe străzi dacă medicii din linia întâi sunt trimişi la luptă împotriva coronavirusului fără arme, spune el.

Preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eşanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a primit în 22 martie doar 5 măşti de hârtie pe semnătură, acesta fiind tot echipamentul de protecţie primit de la spitalul în care lucrează.

„Medicii sunt expuşi fără să primească un echipament corespunzător şi nu putem face faţă atâta vreme cât singurul echipament pe care ni-l pune la dispoziţie conducerea instituţiei sunt nişte măşti de hârtie şi acelea în număr limitat. Am primit în 22 martie 5 măşti, pe semnătură, acesta fiind tot echipamentul de protecţie primit. Nu se ştie când vom primi altele. Problema este că noi stăm zilnic faţă în faţă cu pacienţii şi vorbim cu ei şi nu avem de unde să ştim dacă sunt infectaţi sau nu. Nu mi se pare corect să expui personalul medical pentru că dacă ne vom contamina împreună cu pacienţii, situaţia va deveni gravă şi nu va mai avea cine să acorde asistenţă populaţiei, iar sistemul va intra în colaps. Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii din linia întâi sunt trimişi la luptă împotriva coronavirusului fără arme”, a spus Eşanu.

El a precizat că o mască de protecţie se poartă 3 ore, deoarece, care urmare a respiraţiei, aceasta se umezeşte în interior şi devine permeabilă pentru coronavirus şi alte particule.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
armata,
arme,
lupta,
scoatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.