Doar în România. O primărie renovează o singură cameră cu peste 300.000 de euro

Postat la 15 ianuarie 2020 1897 afişări

Doar în România. O primărie renovează o singură cameră cu peste 300.000 de euro

Primaria Timisoara va reamaneaja Camera 30 din institutie cu peste 300.000 de euro, dupa ce marti consilierii locali au aprobat aceasta investitie.

Este vorba, in fapt, de o sala de peste 200 de metri patrati, degradata, in care candva au functionat mai multe birouri, si in care de vreme indelungata nu se mai intampla nimic.

De mai multi ani, municipalitatea avea in plan aceasta lucrare si a mai propus-o spre realizare, la alte preturi. Acum le-a actualizat tinand seama de scumpirile de materiale si utilaje, dar si de Ordonanta de Guvern care schimba salariile in sectorul constructiilor.

Potrivit documentatiei intocmita de angajatii primariei, lucrarile sunt estimate la 1.455.902 lei cu tot cu TVA, adica 305.000 euro.

„Camera 30, cu caracter actual de sala, se afla in aripa est, spre curtea ansamblului istoric de corpuri cu front la strazile 20 Decembrie 1989 si curtea primariei. Aripa respectiva are un regim de inaltime P+2E, cu parterul sub forma de sala, cu inaltimea de 5.52 m fara compartimentari„, se arata in documentatie.

Proiectul tehnic a fost intocmit inca de acum 4 ani, insa trebuia adus la zi devizul general, iar preturile, potrivit primariei, au crescut insemnat la manopera, cu 95% fata de 2016, cu peste 50% la materiale, dar si salariile muncitorilor din contructii, potrivit OUG 114/2018, scrie opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
primarie,
romania,
sala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.