Doar in România. Drepturile nevăzătorilor încălcate din neştiinţă şi nepăsare

Postat la 02 mai 2017 60 afişări

Drepturile nevăzătorilor din România sunt reglementate de lege, însă, din neştiinţă, oamenii le ignoră. Este şi cazul lui Petrică Iordache, un bărbat din Paşcani. Spune că nu i s-a permis să călătoarească alături de câinele care îi este ghid, deşi legea îi permitea. Mai mult, poliţia l-ar fi ignorat.

Doar in România. Drepturile nevăzătorilor încălcate din neştiinţă şi nepăsare

Petrică Iordache este nevăzător din naştere şi locuieşte în Paşcani, judeţul Iaşi. Acum doi ani a primit-o pe Maya, câinele său ghid, care îl ajută să se deplaseze oriunde are nevoie. Când a vrut să plece la Sibiu, pentru a vizita un prieten, de asemenea nevăzător, reprezentanţii firmei de transport persoane de la care şi-a cumpărat biletul nu l-au lăsat să călătorească cu Maya.

"Am rezervat două bilete, unul pentru mine, unul pentru Maya şi trebuia să plecăm din Târgu Frumos. Şoferul nu a vrut să mă primească cu Maya. A început să mă împingă, a luat câinele de zgardă, ne-a bruscat pe amândoi, până la urmă a reuşit să mă împingă jos din maşină şi pe mine şi pe câine, a închis uşile şi a plecat. Am sunat la 112, a venit un poliţist la mine, mi-a zis că voi fi luat de aceaşi firmă, dar cu cursa următoare. Eu l-am întrebat <bine, şi ce fac până la 11?>. Replica lui a fost că <ce vrei, să te iau la mine acasă?>”, povesteşte Petrică.

Tânărul a trebuit să aştepte patru ore în Târgu Frumos până când a venit următorul autocar şi a putut să plece spre Sibiu, unde îl aştepta Paul, prietenul său care are şi el un câine ghid, pe Fantom.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drepturi,
nevazatori,
romania,
lege,
caine,
ghid,
pascani,
refuz,
barbat,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.