Director general la „Apele Române”, reţinut. E acuzat că a primit aproape 5 milioane de lei mită

Postat la 04 august 2020 348 afişări

Director general la „Apele Române”, reţinut. E acuzat că a primit aproape 5 milioane de lei mită

Procurorii DNA anunţă reţinerea lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”. Acesta este acuzat că a primit mită aproape 5 milioane de lei pentru atribuirea unor contracte

Procurorii DNA Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi a unui om de afaceri, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de doi administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în calitate de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, în perioada 17 mai – 6 mai 2019, Sandu Victor ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administraţia Naţională „Apele Române”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ape,
retinere,
director general

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.