Diniţă: Limita de la care băutul la volan devine infracţiune scade la 0,5 grame de alcool în sânge

Postat la 29 decembrie 2011 23 afişări

Limita de alcoolemie de la care condusul sub influenţa alcoolului devine din contravenţie infracţiune scade de la 0,8 la 0,5 grame de alcool în sânge, potrivit unui amendament la proiectul de modificare a Codului rutier aprobat de Comisia juridică a Camerei, a declarat, joi, şeful Poliţiei Rutiere.

"Singurul aviz pe care Comisia juridică l-a dat până în momentul de faţă este reducerea alcoolemiei în sânge de la 0,8 la 0,5. Practic este o aliniere la normele europene, dar şi evoluţia din ultima perioadă a evenimentelor rutiere care se produc având ca circumstanţă agravantă consumul de alcool sau droguri a contribuit la luarea unei astfel de decizii", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă. Potrivit comisarului şef Lucian Diniţă, la proiectul de modificare a Codului rutier au fost aduse 487 de amendamente, printre care figurează şi sancţiuni mai dure pentru şoferii care depăşesc limita de viteză, conduc sub influenţa alcoolului sau agresiv.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rutier,
infractiune,
limita,
nivel,
alcool
/actualitate/dinita-limita-de-la-care-bautul-la-volan-devine-infractiune-scade-la-0-5-grame-de-alcool-in-sange-9109549
9109549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.