Dilema politicienilor: a coabita sau a nu coabita

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 august 2012 43 afişări

De la interviul dat de premierul Victor Ponta la 14 august ziarului The Guardian, toată lumea a început să discute despre "coabitare".

Ponta a spus că este pregătit să coabiteze cu preşedintele Traian Băsescu revenit la Cotroceni dacă acesta va respecta rolul conferit de Constituţie, Monica Macovei a anunţat că preşedintele Băsescu este dispus la reconcilierea cu Victor Ponta, denunţând însă "presiunile" de sens contrar din partea PNL-PC, Traian Băsescu însuşi a declarat pentru Vocea Rusiei că "este nepermis să nu utilizăm mecanismul coabitării", în vreme ce prim-vicele PDL, Cezar Preda, a asigurat că partidul său nu exclude coabitarea cu guvernul Ponta.

Şi deşi vizita lui Philip Gordon, asistentul secretarului de stat al SUA, a fost comentată strict ca un sprijin pentru Traian Băsescu, americanul i-a cerut preşedintelui suspendat să încerce să colaboreze "în mod pragmatic" cu Guvernul, dacă se întoarce la Cotroceni. Singurul rămas până acum reticent faţă de ideea ramurii de măslin a fost preşedintele interimar Crin Antonescu, care a afirmat că pentru PNL "în niciun caz" nu se pune problema unei coabitări cu Traian Băsescu şi a exclus ferm ideea unei posibile refaceri a Alianţei D.A. după alegeri, între PNL şi PDL.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dilema-politicienilor-a-coabita-sau-a-nu-coabita-9957904
9957904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.