„Dictatură” americană: Preşedintele Donald Trump le ordonă miilor de angajaţi federali neplătiţi să se întoarcă la muncă, în timp ce el ţine guvernul blocat

Autor: Alex Ciutacu Postat la 16 ianuarie 2019 233 afişări

„Dictatură” americană: Preşedintele Donald Trump le ordonă miilor de angajaţi federali neplătiţi să se întoarcă la muncă, în timp ce el ţine guvernul blocat

Administraţia Trump le-a ordonat miilor de angajaţi federali aflaţi în grevă să se întoarcă la muncă fără plată, încât absenţa acestora dă peste cap circulaţia de pe aeroporturi, programul de funcţionare al autorităţilor fiscale şi toate celelalte ramuri în care activează bugetari, potrivit Bloomberg.

Trump încearcă abia acum, după mai mult de trei săptămâni, să limiteze impactul blocajului guvernamental şi vrea să protejeze anumite industrii, încât impasul pe buget blochează decolarea de aeronave de pe aeroporturi şi chiar listările companiilor la bursă.

Criticii susţin că administraţia Trump distruge sectorul federal din cauza disputei pe care o are cu democraţii – care nu vor să accepte să îi finanţeze zidul de la graniţa cu Mexic, promisiune a lui Trump încă din campanie.

„Administraţia este creativă în încercarea de a încălca legea şi de a testa limitele ţării”, spune Sam Berger, consilier senior în cadrul Centrului American pentru Progres.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
intoarcere,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.