Cazul procurorului care a AMENDAT poliţiştii care l-au oprit în trafic cu câte 5.000 de lei. Inspecţia Judiciară, acţiune disciplinară pe numele lui/ Ce urmează

Postat la 15 ianuarie 2019 71 afişări

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Laurenţiu Vasilescu de la Slobozia, pentru că a amendat cu câte 5.000 de lei poliţiştii care l-au oprit în trafic şi au refuzat să îl lase să plece după ce le-a menţionat că e procuror şi după ce şi-a sunat superiorii.

Cazul procurorului care a AMENDAT poliţiştii care l-au oprit în trafic cu câte 5.000 de lei. Inspecţia Judiciară, acţiune disciplinară pe numele lui/ Ce urmează

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Vasilescu Mihai Laurenţiu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia pentru (i) manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, (ii) folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât in limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii şi (iii) exercitarea funcţiei cu rea credinţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), n) şi t) teza I din Legea nr. 303/2004”, precizează Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, în privinţa abaterii prevăzute de art. 99 lit. a), inspectorii au reţinut că procurorul, oprit de un echipaj al poliţiei rutiere pentru depăşirea vitezei legale, a refuzat să se legitimeze şi i-a acuzat pe poliţişti de abuz, jignindu-i şi ameninţându-i că se va sesiza din oficiu împotriva lor.

 

Referitor la abaterea prevăzută de art. 99 lit. n) procurorul a refuzat să se legitimeze, a invocat calitatea de procuror şi a solicitat expres să fie lăsat să îşi continue deplasarea.

 

„În prezenţa poliţiştilor, procurorul i-a apelat telefonic atât pe superiorii săi pentru a-l ajuta în soluţionarea incidentului cât şi pe un poliţist căruia i-a cerut să intervină pe lângă membrii echipajului pentru a nu îl sancţiona. Cât priveşte abaterea prevăzută de art. 99 lit. t) teza I, inspectorii au reţinut că procurorul a dispus, prin ordonanţă, amendarea poliţiştilor care l-au oprit în trafic invocând, în mod nereal, că un dosar ar fi rămas în nelucrare din cauza intervenţiei acestora”, mai arată Inspecţia Judiciară.

 

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului.

 

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
procuror,
inspectie,
actiune,
politisti,
oprire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.