Dezastru pentru cel mai mare creditor german: Deutsche Bank ar putea întinde mâna către statul german pentru a fi salvat

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 ianuarie 2019 307 afişări

Dezastru pentru cel mai mare creditor german: Deutsche Bank ar putea întinde mâna către statul german pentru a fi salvat

Gigantul bancar Deutsche Bank a avut mai multe discuţii cu guvernul german în ultima perioadă şi cu principalul competitor din piaţa locală, Commerzbank, în contextul în care investitorii sunt îngrijoraţi că cel mai mare creditor din Germania nu va putea să iasă din actuala criză în care se află fără ajutor din exterior, potrivit Bloomberg.

Reprezentanţii Deutsche Bank au avut deja zeci de discuţii cu oficialii încă de când a fost format noul guvern în luna martie, la majoritatea participând adjunctul ministrului de Finanţe, Joerg Kukies şi CEO-ul Deutsche Bank, Christian Sewing, precum şi preşedintele board-ului de supraveghere, Paul Achleitner, conform unei scrisoare a ministerul de Finanţe.

În plus, Sewing s-a întâlnit în mod regulat şi cu CEO-ul Commerzbank, Martin Zielke, potrivit sursei citate.

Frecvenţa discuţiilor, în cadrul cărora s-a atins şi subiectul „opţiunilor strategice”, subliniază sentimentul de urgenţă resimţit în Berlin şi Frankfurt, în contextul în care Deutsche Bank încă încearcă să îşi revină după mai mulţi ani de piederi şi venituri scăzute.

Acţiunile ambilor creditori şi-au pierdut mai mult de jumătate din valoare anul trecut, ceea ce a declanşat iniţial speculaţiile cu privire la o posibilă fuziune. Commerzbank, al doilea cel mai mare creditor listat la bursă al ţării, este încă deţinut şi de guvern după un bailout.

O fuziune „va deveni mult mai probabil dacă există semne că banca nu-şi va putea reveni nici sub conducerea lui Sewing”, spune Markus Riesselmann, analist în cadrul Independent Research. „Rezultatele care vor fi anunţate pentru T4 nu vor aduce probabil această revenire”.

Cu toate acestea, guvernul ar susţine o posibilă fuziune între cele două bănci, potrivit surselor din apropierea situaţiei. Guvernul a discutat recent un plan cu mai mulţi executivi pentru a vedea cum poate fi de ajutor în cazul unei posibile fuziuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deutsche bank,
crestere,
dezastru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.