Dictatorul libian, asteptat la bara de Curtea Penala Internationala

Postat la 06 martie 2011 21 afişări

Luis Moreno-Ocampo, procurorul Curtii Penale Internationale (CPI), a anuntat lansarea unei anchete pentru crime impotriva umanitatii in Libia, care ii vizeaza pe colonelul Muammar Kadhafi, pe fiii sai si alti oficiali libieni de rang inalt, care refuza sa paraseasca puterea, in ciuda protestelor masive din tara.

Consiliul de Securitate ONU a sesizat CPI in legatura cu situatia din Libia, intr-o rezolutie adoptata la sfarsitul lui februarie, considerand ca "atacurile sistematice" impotriva populatiei civile pot fi considerate "crime impotriva umanitatii". Actiunile de reprimare din Libia s-ar fi soldat cu 6.000 de morti, dintre care 3.000 doar la Tripoli, potrivit purtatorul de cuvant al Ligii libiene pentru Drepturile Omului, Ali Zeidan.

Adunarea Generala a ONU a suspendat marti Libia din Consiliul pentru Drepturile Omului, ca urmare a represiunii violente declansate de regimul condus de colonelul Kadhafi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dictatorul-libian-asteptat-la-bara-de-curtea-penala-internationala-8033241
8033241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.