Dezastru pentru Apple: Unul dintre cei mai mari furnizori de ai gigantului se prăbuşeşte. Acţiunile AMS au scăzut cu peste 30%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 octombrie 2018 386 afişări

Dezastru pentru Apple: Unul dintre cei mai mari furnizori de ai gigantului se prăbuşeşte. Acţiunile AMS au scăzut cu peste 30%

 Unul dintre furnizorii de tehnologie ai companiei Apple, AMS, se confruntă cu cel mai mare declin pe bursă înregistrat în ultimul deceniu, potrivit Bloomberg.

Astfel, marţi la ora 13.30, acţiunile AMS sunt în scădere cu 27% pe bursa din elveţia, tranzacţionându-se la circa 37 de dolari per acţiune, la o capitalizare de piaţă de aproximativ 3,1 mld. dolari. La începutul şedinţei de tranzacţionare, acţiunile AMS au înregistrat o scădere de 31,5% - cel mai mare declin din ianuarie 2008 până în prezent. Per total, acţiunile companiei şi-au pierdut mai mult de jumătate din valoare de la începutul anului, după ce preţul acestora s-a triplat în 2017.

AMS produce senzori optici pentru smartphone-uri, care gestionează culoarea şi luminozitatea, iar recent compania a intrat şi în segmentul senzorilor 3D.  Ambiţia Apple înspre piaţa realităţii augmentate a transformat AMS într-un furnizor crucial de componente optice, de care producătorul american are nevoie pentru a se diferenţia de oferta competitorilor.

Cu toate acestea, investitorii AMS nu cred că producătorul îşi poate păstra avantajul în această tehnologie pentru prea mult timp. În ultimul trimestru, marja de profit a producătorului va scădea „din cauza faptului că cererea este afectată per total de cerinţa unei anumite maturităţi pentru produse”, transmite compania.

După o analiză internă, AMS îşi opreşte acţiunile de dezvoltare a senzorilor de mediu şi anunţă că se va concentra preponderent pe produsele sale de bază, precum elementele fotonice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
actiuni,
apple

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.