De ce trăieşte unul dintre cei mai cunoscuţi actori din lume cu doar 140 de dolari pe lună, deşi are o avere de 700 de milioane de dolari

Autor: Andra Stroe Postat la 20 ianuarie 2019 12015 afişări

De ce trăieşte unul dintre cei mai cunoscuţi actori din lume cu doar 140 de dolari pe lună, deşi are o avere de 700 de milioane de dolari

În timp ce majoritatea vedetelor nu ştiu pe ce să mai arunce banii, sunt şi câteva contraexemple de celebrităţi care preferă să ducă o viaţă modestă pentru a-i putea ajuta pe cei din jur. 

Actorul chinezChow Yun-fat, o legendă a cinematografiei din Hong Kong, are o avere de peste 700 de milioane de dolari, dar alege să trăiască un stil de viaţă mult mai simplu decât cel pe care şi l-ar permite. Planurile pe care le are cu averea sa sunt de a o transforma în acte caritabile.

Chow, starul cinematografic în vârstă de 63 de ani, cunoscut pentru rolul său din anul 2000 în Crouching Tiger, Hidden Dragon a recunoscut că trăieşte o viaţă simplă şi cheltuieşte doar circa 143 de dolari pe lună. El economiseşte bani călătorind cu transportul public şi făcându-şi cumpărăturile la magazinele cu discount. "Nu port haine pentru a le vedea alţii. Atâta timp cât mă simt confortabil, este suficient."

De asemenea, timp de 17 ani a folosit un telefon Nokia din primele generaţii, pe care a fost nevoit să-l schimbe în urmă cu 2 ani deoarece compania nu mai producea piese pentru modelul respectiv. Şi, spre deosebire de alte celebrităţi, Chow acceptă să se pozeze cu fanii oriunde – fie că se întâlnesc în metrou sau în timpul vreunei plimbări (unul dintre hobbyurile sale gratuite).

Chow, care a avut şi un rol în Piraţii din Caraibe, este căsătorit cu Jasmine Tan încă din 1986, dar nu au copii împreună. La sfârşitul zilei, "visul meu este să fiu o persoană fericită şi normală", a spus Chow, citat de nine.com. "Cel mai greu lucru în viaţă nu este despre câţi bani câştigi, ci cum să păstrezi o mentalitate liniştită şi să trăieşti tot restul vieţii într-o manieră simplă şi lipsită de griji".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vedete,
avere,
caritate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.