DEZASTRU în pragul iernii. Sistemul de termoficare trebuie reparat URGENT. Milioane de români riscă să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ

Postat la 13 noiembrie 2018 179 afişări

Sistemul de termoficare din Bucureşti are nevoie urgentă de investiţii, în condiţiile în care peste trei sferturi din conductele RADET au peste 40 de ani şi riscă să crape în această iarnă, iar CET-urile îşi vor încheia, în curând, perioada de funcţionare în condiţii de siguranţă, arată o analiză.

DEZASTRU în pragul iernii. Sistemul de termoficare trebuie reparat URGENT. Milioane de români riscă să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ

În acest moment, necesarul de investiţii în sistemul de termoficare al Bucureştiului este de peste 3 miliarde de euro, arată analiza companiei de consultanţă Frames.

 

În cazul ELCEN, este nevoie de investiţii de peste 515 milioane de euro în retehnologizarea şi refacerea CET-urilor, investiţii fără de care producţia la nivelul scontat va fi sub semnul întrebării. Investiţiile sunt necesare, totodată, şi pentru a respecta legislaţia de mediu, conform angajamentelor luate faţă de UE.

 

,,Până în 2019, Primăria ar trebui să aloce 5 milioane de euro pentru finalizarea investiţiei în cele două CAF-uri la CTE Bucureşti Vest şi CTE Grozăveşti, alte 15 milioane de euro pentru modernizarea instalaţiilor de ardere şi a sistemului de conducere a procesului tehnologic la cazanele de abur nr. 2, 3, 4 din CTE Bucureşti Sud şi nr. 2, 3, 4 din CTE Bucureşti Progresu, în vederea încadrării în limitele de emisii de NOx impuse de legislaţia de mediu în vigoare. Prin aceste măsuri se estimează prelungirea duratei de viaţă cu circa 8-10 ani”, afirmă studiul.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sistem,
termoficare,
iarna,
risc,
caldura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.