Fostul primar şi fostul viceprimar din Mangalia au fost condamnaţi la câte 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu

Postat la 12 noiembrie 2018 88 afişări

Fostul primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, şi fostul viceprimar,Liviu Paul Botaş, au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu,fiind acuzaţi că au prejudiciat instituţia cu aproape jumătate de milion de lei prin plăţi nelegale din fonduri publice.

Fostul primar şi fostul viceprimar din Mangalia au fost condamnaţi la câte 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu

Tribunalul Constanţa a dispus, luni, condamnarea lui Zanfir Iorguş, fostul primar al Mangaliei, şi a lui Liviu Paul Botaş, fostul viceprimar al oraşului, la câte trei ani de închisoare, pentru abuz în serviciu. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepselor, sub supraveghere, pe durata termenului de încercare de trei ani.

În plus, instanţa a dispus şi interzicerea unor drepturi, între care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de doi ani după executarea pedepsei principale.

De asemenea, pe durata termenului de încercare, cei doi au fost obligaţi să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, dar şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile.

Magistraţii au mai admis şi acţiunea civilă formulată de Primăria Mangalia şi i-a obligat, în solidar, pe Iorguş şi Botaş la plata sumei de 490.011,12 lei, despăgubiri civile, cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.