Dezastru aviatic: cum s-a petrecut aterizarea de urgenţă în care şi-au pierdut viaţa jumătate dintre pasagerii aflaţi la bord

Autor: Ioana Matei Postat la 12 mai 2019 388 afişări

Dezastru aviatic: cum s-a petrecut aterizarea de urgenţă în care şi-au pierdut viaţa jumătate dintre pasagerii aflaţi la bord

​Aeronava Aeroflot SU1492 a efectuat în urmă cu aproximativ o săptămână o aterizare de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova. În urma acesteia, jumătate dintre cei 78 de călători şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

„Aeroflot îşi prezintă cele mai sincere condoleanţe familiei şi celor dragi celor care şi-au pierdut viaţa în acest zbor”, au spus reprezentanţii liniei aeriene într-o declaraţie de presă. „Echipajul a făcut tot ce a putut pentru a salva vieţile pasagerilor şi a oferi asistenţă de urgenţă celor implicaţi. În mod tragic, nu i-au putut salva pe toţi cei aflaţi la bord.”

 

Potrivit Airfleets.net, Aeroflot are o flotă de 50 de aeronave; fiecare cu locuri pentru 87 de pasageri. Aeronava care a efectuat aterizarea de urgenţă a fost livrată operatorului aerian în septembrie 2017.

Potrivit reprezentanţilor liniei aeriene, în zborul dinspre Moscova spre oraşul Murmansk din nord-vestul Rusiei, aeronava a suferit „defecţiuni la bordul aeronavei”. Drept urmare, echipajul a solicitat aterizarea de urgenţă şi a solicitat întoarcerea la aeroport. Ulterior, unul dintre piloţii aeronavei a declarat presei ruseşti că sistemul de comunicaţii al aeronavei a eşuat din cauză că a fost lovit de un fulger.

 

 

Business Insider a descris modul în care s-au derulat evenimentele: Aeroflot 1492 a decolat din Moscova la 6.03 p.m. duminica trecută. După câteva minute de zbor, reprezentanţii aeronavei decid să se întoarcă şi se învârt circa 10 minute deasupra aeroportului de pe care au decolat. Un material video publicat în mediul online arată cum avionul se loveşte violent de pistă, iar apoi ia foc.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.