Deutsche Bank a redevenit cea mai mare bancă europeană, cu active de 2.160 miliarde euro

Postat la 27 martie 2012 11 afişări

Grupul german Deutsche Bank a redevenit pentru prima dată în ultimii cinci ani cea mai mare bancă din Europa, cu active de 2.160 miliarde euro la finele anului trecut, depăşind instituţia financiară franceză BNP Paribas.

Activele Deutsche au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde euro, banca extinzându-şi portofoliul în timp ce principalii rivali au renunţat la unele active pentru a se alinia noilor standarde de reglementare, transmite Bloomberg.

Astfel, activele celei mai mari bănci germane au crescut cu 40% din anul 2006, în mandatul directorului general Josef Ackermann, care se va retrage în luna mai.

Deutsche Bank este a doua bancă din Europa după gradul de îndatorare şi, dintre cele mai mari 10 instituţii de credit europene, este pe locul opt în funcţie de ratele de adecvare a capitalului, deşi Ackermann a crescut în ultimii ani rezervele şi a redus dependenţa de împrumuturi a grupului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Deutsche Bank,
BNP Paribas,
Europa
/actualitate/deutsche-bank-a-redevenit-cea-mai-mare-banca-europeana-cu-active-de-2-160-miliarde-euro-9442650
9442650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.