Destinaţia paradisiacă căutată de tot mai mulţi români. „Creşterea pentru tot anul 2022 este estimată la 30% faţă de anul 2021"

Autor: Andra Stroe Postat la 15 septembrie 2022 247 afişări

Destinaţia paradisiacă căutată de tot mai mulţi români. „Creşterea pentru tot anul 2022 este estimată la 30% faţă de anul 2021"

Mexic a revenit încă de anul trecut în preferinţele turiştilor români drept una dintre destinaţiile îndepărtate de toamnă, în special pentru produsele tip circuit, dar şi pentru sejururile pe Riviera Maya, spun reprezentanţii agenţiei de turism DAL Travel. Potrivit lor, în acest an s-a înregistrat o cerere mult mai mare pentru Mexic, în special pentru circuitele turistice, creşterea pentru tot anul 2022 fiind estimată la 30% faţă de anul 2021, motiv pentru care compania a lansat mai multe circuite şi pachete în această destinaţie, inclusiv de revelion.

„Turiştii români au căpătat o apetenţă mare pentru vizitarea Mexicului, ca unică destinaţie sau în combinaţie cu alte ţări vecine. În acest an, analizând statisticile şi cererile constante ale turiştilor noştri, am realizat că Mexic se află pe primul loc în topul circuitelor dedicate destinaţiilor exotice, creşterea faţă de anul precedent fiind foarte mare. Pentru această destinaţie românii nu au nevoie de viză obţinută în prealabil, prezentând doar paşaportul la punctul de trecere al frontierei. Apoi, există multe variante de curse aeriene către această destinaţie, dinspre Europa, destul de accesibile ca tarif, ţinând cont de distanţă. Inclusiv de Revelion, majoritatea turiştilor preferă alături de un sejur la plajă, vacanţe active, în care pot vizita cât mai multe obiective, iar Mexicul are ce oferi, fiind o destinaţie complexă, cu o istorie bogată şi cu o mulţime de atracţii turistice, cu multe tradiţii şi o gastronomie apreciată pe plan mondial”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

În 2021, Mexic a înregistrat 32 de milioane de turişti străini, în creştere cu peste 30% comparativ cu 2020, când înregistra 23,3 milioane de turişti străini, cu o scădere de aproape 50% generată de pandemie faţă de 2019. De asemenea, Mexicul a găzduit peste 25 de milioane de vizitatori internaţionali în primele cinci luni ale anului 2022, cu 25,9% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Iată care este topul atracţiilor turistice ale Mexicului preferate de români, potrivit reprezentanţilor agenţiei:

„1. Mexico City – megaoraşul cu o populatie mai mare ca a României

2. Chichen Itza -  una dintre cele şapte noi minuni ale lumii

3. Teotihuacan – unul dintre cele mai puternice centre culturale prehispanice din Mesoamerica şi cel mai vizitat sit arheologic din Mexic

4. Staţiunea Cancun – destinaţia cea mai căutată pentru sejururi la plajă

5. Palenque – zona arheologică mistică din plină junglă, cel mai mare şi cel mai faimos dintre siturile mayaşe

6. Situl arheologic Uxmal - una dintre cele mai impresionante colecţii de arhitectură mayaşă

7. Canionul de Cupru (Copper Canyon) - o minune a naturii din munţii Sierra Madre de Vest, din nordul Mexicului

8. Oraşul Oaxaca – paradisul ascuns al Mexicului

9. Oraşul colonial Campeche, cu clădiri pastelate, străzi înguste pietruite, metereze fortificate şi conace bine conservate

10.  Cascadele Agua Azul -  renumite pentru culoarea lor de un albastru uimitor"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatie,
mexic,
turisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.