Deşi fac 10% din volumul naţional de afaceri, microîntreprinderile asigură 23% din locurile de muncă

Postat la 03 aprilie 2019 76 afişări

În România s-au înregistrat, în 2017, 511.800 de microîntreprinderi active, cu o cifră de afaceri de 139,1 miliarde lei, angajând 1,1 milioane persoane active şi obţinând un profit de 28 miliarde lei, arată un studiu realizat de Instant Factoring.

Deşi fac 10% din volumul naţional de afaceri, microîntreprinderile asigură 23% din locurile de muncă

Potrivit studiului realizat în ultimii cinci ani, microîntreprinderile au înregistrat o creştere cu 5,2%, faţă de 2016 şi cu 23,8%, faţă de 2013, la 139,1 miliarde lei în 2017. De asemenea, Instant Factoring previzionează continuarea tendinţei de creştere pentru acest an, la un nivel de aproximativ 4%, reprezentând 145 miliarde lei.

„Microîntreprinderile rămân cel mai dinamic sector din economie şi sunt cel mai rapid adaptabile şi totodată vulnerabile evoluţiei economice şi acoperirii diverselor nişe de piaţă. Impactul lor la nivel de economie rămâne din păcate încă redus, cu o pondere de doar 10% din cifra de afaceri agregată a companiilor româneşti, în special datorită inaccesibilităţii resurselor financiare care să le permită să facă saltul de la nivel embrionic la o clasă superioară de dezvoltare”, a declarat Cristian Ionescu, CEO şi Preşedinte Instant Factoring.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.