Bitcoin a depăşit 5.000 de dolari pentru prima dată în ultimele luni după o creştere de 20%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 aprilie 2019 186 afişări

Bitcoin a depăşit 5.000 de dolari pentru prima dată în ultimele luni după o creştere de 20%

Bitcoin a crescut marţi la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape cinci luni, iar moneda digitală a tras după ea şi restul pieţei de criptomonede, după ce un cumpărător anonim a declanşat o nouă rundă de frenezie în rândul investitorilor, potrivit Reuters.

Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a crescut cu circa 20% pe platformele de trading din Asia, spărgând pragul de 5.000 de dolari per monedă pentru prima dată din mijlocul lunii noiembrie până în prezent.

Astăzi, la ora 13.00, bitcoin se tranzacţiona la 4.971 dolari per monedă, la o capitalizare de piaţă de 87,5 miliarde dolari, în creştere cu 5% în ultimele 24 de ore. În acelaşi timp, Ethereum, a doua cea mai mare monedă digitală din punct de vedere al capitalizării de piaţă se tranzacţiona la 167,5 dolari per monedă, după o creştere de 9,9%, cu o capitalizare totală de 17,6 mld. dolari.

Cea mai mare creştere din ultimele 24 de ore a fost înregistrată de Bitcoin Cash care a crescut cu 44,5%, ajungând la preţul de 263 dolari per monedă.

La finalul anului 2017 bitcoin se apropia de pragul de 20.000 de dolari, în vârful unei bule conduse de entuziasmul investitorilor de retail. Însă anul trecut preţurile s-au prăbuşit cu peste 75%, tranzacţionarea fiind dominată de fonduri de investiţii mai mici şi firme care activează acum în domeniul criptomonedelor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.