Unul dintre cei mai longevivi bancheri de investiţii, Colm Kelleher, se retrage de la cârma gigantului Morgan Stanley

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 aprilie 2019 69 afişări

Unul dintre cei mai longevivi bancheri de investiţii, Colm Kelleher, se retrage de la cârma gigantului Morgan Stanley

Preşedintele Morgan Stanley Colm Kelleher, care a muncit în cadrul gigantului de investiţii pentru 30 de ani, se va retrage la finalul lunii iunie, potrivit unui anunţ al băncii citat de Reuters.

Kelleher, 61 ani, va rămâne în funcţia de consilier senior, potrivit unui memo trimis de CEO-ul James Gorman către angajaţi. Înlocuitorul lui Kelleher nu a fost anunţat încă.

Kelleher a fost preşedintele firmei încă din ianuarie 2016, şi este cunoscut în mare parte drept al doilea om în companie după Gorman.

Mai mult, analistul KBW Brian Kleinhanzl spune că Kelleher a fost considerat chiar un posibil succesor al lui Gorman în poziţia de CEO în cazul în care acesta trebuia să părăsească funcţia.

Cu toate acestea, Kelleher este mai bătrân decât Gorman, 60 ani, şi nu a fost niciodată anunţat oficial ca un posibil succesor, însă plecarea lui „ridică anumite îngrijorări în bancă cu privire la succesiune”, atrage atenţia Kleinhanzl.

Kelleher a ocupat poziţiile de CFO şi co-head of corporate strategy din octombrie 2007 până în decembrie 2009.

Cu Kelleher CFO în timp ce începea criza financiară din 2008, Morgan Stanley a devenit un holding bancar, ceea ce a însemnat atunci accesul la finanţări acordate de FED, şi a asigurat o investiţie de 9 miliarde de dolari din partea băncii japoneze Mitsubishi UFJ Financial Group.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.