Cum vrea un startup american să reinventeze pensiile şi de ce gigantul Goldman Sachs a strâns finanţare de 30 milioane dolari pentru el

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 aprilie 2019 91 afişări

Cum vrea un startup american să reinventeze pensiile şi de ce gigantul Goldman Sachs a strâns finanţare de 30 milioane dolari pentru el

Vestwell Holdings, o platformă online pentru gestionarea planurilor de pensie, a anunţat săptămâna aceasta că a strâns finanţări de 30 de milioane de dolari de la Goldman Sachs Group, Point72 Ventures şi Bank of New York Mellon, potrivit Reuters.

La runda de finanţare au mai participat nume precum Franklin Resources, Allianz Life Ventures şi braţul de venture capital al Nationwide Mutuale Insurance Company. Runda a fost condusă de strategii de investiţii ai Goldman Sachs.

Compania Vestwell, cu sediul în New York, îşi propune să utilizeze finanţările pentru a angaja mai mulţi ingineri şi dezvoltatori cu ajutorul cărora să îşi extindă capacităţile platformei şi oferta de servicii, spune Aaron Schumm, CEO şi fondator al startup-ului.

Vestwell vrea să mai angajeze 30 de oameni şi să ajungă astfel la o forţă de muncă de circa 80 de angajaţi.

Fondată în 2016, Vestwell colaborează cu firme independente de wealth management, companii de resurse umane, manageri de fonduri şi alte firme pentru a putea furniza o platformă unde companiile pot stoca şi gestiona aşa-numitele planuri de pensie 401k.  

Piaţa planurilor de pensii valorează peste 28.000 de miliarde de dolari doar în Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
goldman sachs,
pensii,
american

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.