Studiu despre numărul deţinuţilor: România se află pe primul loc în Europa pentru scăderea persoanelor încarcerate

Postat la 02 aprilie 2019 83 afişări

Rata generală a încarcerării în Europa a scăzut cu 6,6% între 2016 şi 2018 - de la 109,7 la 102,5 deţinuţi la 100.000 de locuitori, conform statisticilor anuale ale Consiliului Europei pentru 2018, publicate marţi de Consiliul Europei. România este ţara unde rata de încarcerare a scăzut cel mai mult.

Studiu despre numărul deţinuţilor: România se află pe primul loc în Europa pentru scăderea persoanelor încarcerate

Această scădere continuă o tendinţă care a început în 2012, când rata de încarcerare, un indicator determinat în principal de durata pedepselor cu închisoarea, a început să scadă, arată statistica SPACE.

 

Reducerea ratei de încarcerare în 27 de administraţii penitenciare în 2018 a fost însoţită de o scădere a duratei medii a închisorii, care a scăzut de la 8,8 la 8,2 luni (-6,8%) în întreaga Europă.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incarcerare,
scadere,
detinuti,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.