Declaraţia Unică de plată a contribuţiilor către ANAF a fost adoptată de Senat

Postat la 25 aprilie 2018 80 afişări

Senatul a adoptat, în plenul de miercuri, un proiect de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă nr. 18/2018 care introduce formularul unic ce comasează mai multe declaraţii fiscale pe care contribuabilii trebuie să le depună în fiecare an la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Declaraţia Unică de plată a contribuţiilor către ANAF a fost adoptată de Senat

Senatul a votat în unanimitate, în calitate de primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional. Termenul de depunere pentru acest an al formularului unic este 15 iunie, iar contribuabilii au posibilitatea să de pună declaraţia şi on-line, ceea ce le va aduce deduceri de cheltuieli.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat marţi că Declaraţia Unică introdusă prin noua legislaţie fiscală va avea putere de titlu executoriu, astfel că executarea silită a contribuabililor restanţieri se va putea face mult mai repede decât în prezent.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.