Decizie surpriză: Una dintre cele mai cunoscute bănci din piaţă şi-a schimbat numele ”peste noapte”

Autor: Cristina Bellu Postat la 24 octombrie 2019 611 afişări

Decizie surpriză: Una dintre cele mai cunoscute bănci din piaţă şi-a schimbat numele ”peste noapte”

Raiffeisen Bank România a devenit acţionarul principal al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, cu o deţinere de 99,99%, şi a decis să schimbe logoul şi denumirea băncii.

“Necesitatea modificarii identităţii vizuale şi a numelui au apărut odată cu modificarea acţionariatului băncii pentru că o parte a siglei noastre aparţinea fostului acţionar, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania.

Decizia de a o şi redenumi vine din dorinţa noastră de a avea o identitate diferită pentru cele două bănci Raiffeisen de pe piaţă pentru că ele activează diferit. Aedificium leagă numele băncii de obiectul ei de activitate. Schimbarea numelui şi a siglei nu afectează în nici un fel contractele de economisire-creditare ale clienţilor băncii”, a declarat Ileana Cioană, preşedinte Aedificium Banca pentru Locuinţe.

Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe avea trei acţionari: Raiffeisen Bank România, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania, care deţineau fiecare câte 33,325% din acţiuni, şi Raiffeisen Bausparkasse Austria, care deţinea 33,35% din participaţii. În prezent, acţionarul principal al băncii este Raiffeisen Bank România.

Activând de peste 20 de ani în România, Raiffeisen Bank este o bancă universală de top cu peste 2 milioane de clienţi individuali, 92.000 de IMM-uri şi 5700 de corporaţii. Banca are 5000 de angajaţi, peste 400 de agenţii în toată ţara, 900 de ATM-uri, 20.000 de POS-uri, 250 MFM-uri.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe este implicată într-un proces cu Curtea de Conturi şi aşteaptă decizia justiţiei.

Într-un caz similar, BCR Banca pentru Locuinţe a pierdut procesul, fiind nevoită să plătească aproape 150 de milioane de euro. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.